Pokeren 21 maart

2018 pokeren

2018 pokeren

agenda, Nieuws, thema

Pinksteren naar de Ardennen. Wie gaat er mee ?

2018 pinksteren

2018 pinksteren

agenda, Nieuws, PINKSTEREN, Ritten, WEEKEND WEG, zomerrit

Agenda maart uitgelicht

Agenda uitgelicht

woensdag 21 maart 2018 Clubavond / pokeravond
zondag 25 maart 2018 Laatste Zondag open vanaf 16:00 uur
woensdag 28 maart 2018 Clubavond
vrijdag 30 maart 2018 Goede Vrijdag
zondag 1 april 2018 1e Paasdag
maandag 2 april 2018 2e Paasdag
woensdag 4 april 2018 Clubavond
zondag 8 april 2018 Voorjaarsrit

Nieuws

agenda 2018 op de website geplaatst

Activiteitenagenda 2018

agenda, Nieuws, thema

Motorrijden in de winter

 

Motorrijden in de winter

Om de sores van de winter het hoofd te bieden is deze rubriek in het leven geroepen. Er is hier een scala aan informatie te vinden die jou en je motor de winter door helpen. Het maakt daarvoor niet uit of je een doorrijder bent die dagelijks op z’n motor de winter trotseert, of een winterstopper die z’n motor in de winterperiode onaangeroerd laat.

De winter tarten op de motor

De weerselementen belemmeren dikwijls het rijplezier op de motor. In de zomer sta je bij elk stoplicht weg te smelten in de brandende zon, en in de winter kost het de grootste moeite om de glimmende kant van je motor boven te houden. Nu weten we allemaal dat doorrijders echte ijzervreters zijn die er geen moeite mee hebben om de barre winter te weerstaan. Zelfs niet op een motor. Toch zijn er een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je gaat motorrijden in de winter. Hoe bescherm je de motor tegen pekel? Is het verstandig om de motor te voorzien van winterbanden? Hoe ga je in de winter om met glad wegdek?

Zonder motor de winter in

Een groot aantal motorrijders is van mening dat de motor en de winter elkaar niet verdragen. Daarom kiezen deze motorrijders voor de winterstop. Hierbij wordt de motor tijdelijk verruild voor een ander vervoersmiddel om zo de winter te overbruggen. Dit klinkt als de makkelijkste optie, maar schijn bedriegt. Wanneer een motor de hele winter niet van z’n plek komt heeft dit invloed op de conditie van de motor. Als er tijdens de wintermaanden niet naar wordt omgekeken heeft dit bijvoorbeeld invloed op de staat van de accu. En zo zijn er nog meer aspecten waar op je op moet letten wanneer je je motor in een winterslaap brengt.

http://www.anwb.nl/motor/onderhoud/winter

Nieuws