Muziek Quizzz

Nieuws

Doorlopende Agenda op de website.

De activiteiten agenda is doorlopend gemaakt en op de website geplaatst.
Klik op het tabblad Agenda (voor de pdf) en voor meer informatie of
klik hier voor de doorlopende agenda

agenda, Nieuws, Ritten, thema

Motorrijden in de winter

 

Motorrijden in de winter

Om de sores van de winter het hoofd te bieden is deze rubriek in het leven geroepen. Er is hier een scala aan informatie te vinden die jou en je motor de winter door helpen. Het maakt daarvoor niet uit of je een doorrijder bent die dagelijks op z’n motor de winter trotseert, of een winterstopper die z’n motor in de winterperiode onaangeroerd laat.

De winter tarten op de motor

De weerselementen belemmeren dikwijls het rijplezier op de motor. In de zomer sta je bij elk stoplicht weg te smelten in de brandende zon, en in de winter kost het de grootste moeite om de glimmende kant van je motor boven te houden. Nu weten we allemaal dat doorrijders echte ijzervreters zijn die er geen moeite mee hebben om de barre winter te weerstaan. Zelfs niet op een motor. Toch zijn er een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je gaat motorrijden in de winter. Hoe bescherm je de motor tegen pekel? Is het verstandig om de motor te voorzien van winterbanden? Hoe ga je in de winter om met glad wegdek?

Zonder motor de winter in

Een groot aantal motorrijders is van mening dat de motor en de winter elkaar niet verdragen. Daarom kiezen deze motorrijders voor de winterstop. Hierbij wordt de motor tijdelijk verruild voor een ander vervoersmiddel om zo de winter te overbruggen. Dit klinkt als de makkelijkste optie, maar schijn bedriegt. Wanneer een motor de hele winter niet van z’n plek komt heeft dit invloed op de conditie van de motor. Als er tijdens de wintermaanden niet naar wordt omgekeken heeft dit bijvoorbeeld invloed op de staat van de accu. En zo zijn er nog meer aspecten waar op je op moet letten wanneer je je motor in een winterslaap brengt.

http://www.anwb.nl/motor/onderhoud/winter

Nieuws

Dit gaat een verkeersovertreding in 2017 kosten

verkeersboetes 2017

Dit gaat je een verkeersovertreding in 2017 kosten

2017 komt eraan. Dat betekent dat de knappe koppen uit Den Haag zich hebben gebogen over de hoogte van de verkeersboetes voor volgend jaar. We zijn gewend dat de prijzen voor verkeersovertredingen ieder jaar flink stijgen, maar dit jaar is het anders. Met een inflatiecorrectie van -0,03 procent dalen de boetes in 2017.

Hoewel, 0,03 procent is natuurlijk niet erg veel. In de praktijk betekend dit dat snelheidsovertredingen volgend jaar 1 euro goedkoper worden (toch lekker). Andere overtredingen zoals onnodig links rijden (€140,-) en bumperkleven (€230,-) blijven gelijk. En de administratiekosten blijven ook gelijk met een waanzinnige 9 euro.

Hoogte verkeersboetes 2017        <KLIK> hier
Hoogte snelheidsboetes 2017        <KLIK> hier

Nieuws